Watersportbeurs HISWA: steeds meer vraag naar elektrisch varen

FLEVOLAND • Wo 4 september 2019 | 12:25 • Woensdag 4 september 2019 | 12:25

Er is steeds meer vraag naar elektrisch varen. Dat merken standhouders van de watersportbeurs HISWA te water, die woensdagmiddag met een kanonschot in Lelystad is begonnen.

"Elektrisch varen is absoluut een belangrijk onderdeel op de beurs", legt organisator Arjen Rahusen uit. "Een aantal gemeentes heeft al gezegd dat ze binnen een paar jaar alleen nog maar elektrische vaartuigen willen hebben in de grachten of havens." Daarom zijn verschillende bedrijven prominent aanwezig op de HISWA met tientallen elektrische en hybride boten op het speciale Boot aan Stroom paviljoen.

Ondernemer Anton van Wijk van het bedrijf De Stille Boot heeft veel aanloop bij zijn stand. "De laatste jaren zien we echt een toenemende vraag naar elektrisch varen. We verkopen gewoon meer, dus daardoor zien we dat 't echt aan het veranderen is, dat mensen eerder voor elektrisch gaan kiezen."

En dat je met een elektrische boot helemaal niet ver zou komen, noemt Van Wijk onzin. "Accu's zijn steeds verder ontwikkeld, de elektromotoren worden steeds efficiënter. De hele dag kunnen je varen eigenlijk, tachtig tot honderd kilometer is geen probleem."

Tijdens de HISWA te water liggen er ruim 300 nieuwe boten aan de steigers van Batavia Haven en er zijn tientallen stands op de kade. Nieuw is de Golden Boulevard met exclusieve jachten. De watersportbeurs wordt tot en met zondag gehouden in de Batavia Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel