Eis: anderhalf jaar cel voor verduistering medicijnen

ALMERE • Wo 4 september 2019 | 20:51 • Woensdag 4 september 2019 | 20:51

Het Openbaar Ministerie heeft anderhalf jaar cel geëist tegen een 30-jarige Amsterdammer die 1.500 doosjes medicijnen van een groothandel uit Almere verduisterde. Hiervan is een half jaar voorwaardelijk. Het OM berekende dat de man met de verkoop van de doosjes meer dan 120.000 euro heeft verdiend.

De verdachte werkte als beheerder van medicijnrobots in een centrale apotheek in Almere. Vanuit deze vestiging worden apotheken en ziekenhuizen van medicijnen voorzien. Het bedrijf begon in februari 2017 een intern onderzoek toen er in een ongebruikt kluisje 18 doosjes medicijnen werden gevonden. Al snel bleek dat de voorraad niet klopte. In totaal ontbraken er 1.110 doosjes Truvada en 378 doosjes Atripla. Dit was over een periode van enkele maanden. Het gaat in beide gevallen om dure HIV-remmers. De verdachte werd in maart 2017 voordat hij zijn auto instapte aangehouden. Hij had op dat moment doosjes medicijnen in zijn tas. De man heeft bekend slechts twee keer een klein aantal doosjes gestolen te hebben.

Foute administratie
Opvallend was dat de man grote contante stortingen op zijn bankrekening deed. Zelf zei hij woensdag tegen de rechters dat 40.000 euro daarvan contant geld van zijn schoonmoeder was. Dit was voor de aanschaf van een Mercedes. Ook verklaarde de verdachte dat de administratie van het bedrijf niet klopte. Dat kan de verdwenen doosjes medicijnen verklaren. Zijn advocaat zei dat de verdenkingen gebaseerd zijn op die foute administratie.

Het bedrijf waar de verdachte werkte, heeft een vordering ingediend van bijna 900.000 euro. De verdwenen medicijnen alleen al hadden een inkoopwaarde van 800.000 euro. De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel