Studenten luiden nieuwe schooljaar in met feest

ALMERE • Do 5 september 2019 | 22:01 • Donderdag 5 september 2019 | 22:01

Duizenden studenten vierden donderdagavond in Almere dat het nieuwe schooljaar is gestart. Met zo'n tweeduizend nieuwe inschrijvingen doet Almere het goed. De studenten kwamen samen op het Stadhuisplein voor het Studentenfééstival. De afsluiter van de introductieweek.

Het feest is onder meer georganiseerd door Hogeschool Windesheim en de studentenverenigingen en is bedoeld voor de studenten van Hogeschool Windesheim en Aeres Hogeschool Almere. Het feest werd geopend met harde trommels van een brassband en er waren verder ook optredens van PartyFriex en Kris Kross Amsterdam.

Volgens Mitch Stengewis, voorzitter van studentenvereniging Bazinga, is Almere heel hard bezig om de naam studentenstad waar te maken. Volgens hem is het wel moeilijk om een kamer te vinden, maar als je er eenmaal één hebt is hij volgens Stengewis veel ruimer dan in Amsterdam. Verder is het volgens hem een voordeel dat Almere centraal ligt en rustiger is dan bijvoorbeeld de hoofdstad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel