'Aanrijtijd ambulances moet beter'

DRONTEN • Vr 6 september 2019 | 9:49 • Vrijdag 6 september 2019 | 9:49

Tien procent van de ambulances is in Dronten niet binnen een kwartier op de plek van de melding. Daarmee zit de gemeente onder de gestelde prestatienorm. Daarin staat dat 95% van de ambulances binnen 15 minuten aanwezig moet zijn.

De gemeente Dronten heeft in brieven aan de GGD Flevoland en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevraagd om oplossingen. Zo hopen ze dat de GGD snel een nieuwe opstelplaats voor ambulances in Dronten realiseert. In de brief aan de GGD schrijft de gemeente dat er in het verleden al eens gesproken is over zo'n nieuwe locatie en dat ze graag horen hoe die plannen er nu voor staan. Ook wil de gemeente graag van zowel de GGD als het ministerie horen welke andere mogelijke oplossingen er zijn om de prestatienorm wel te halen.

GGD Flevoland laat weten dat de brief ontvangen is en dat deze momenteel bestudeerd wordt. Daarna gaan ze er met de gemeente over in gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel