Studenten Aeres Hogeschool op bezoek bij Mark Rutte

DRONTEN • Ma 9 september 2019 | 20:15 • Maandag 9 september 2019 | 20:15

Achttien studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten zijn maandag op bezoek geweest bij minister-president Mark Rutte. Hij had de studenten begin dit jaar uitgedaagd om met praktische ideeën te komen waarbij landbouw slim ingezet kan worden om bij te dragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Rutte deed de oproep toen hij in maart dit jaar op bezoek was bij Aeres Hogeschool. Voor de zomervakantie gingen de studenten alleen of in groepjes aan de slag. Maandag mochten ze naar Den Haag om hun presentaties te geven. Ze kregen een uur de tijd met Rutte. Verder kregen ze een rondleiding in het gebouw van de Tweede Kamer en mochten ze in gesprek met onder anderen VVD'er Helma Lodders.

Erg interessant

De studenten zijn ruim een uur in gesprek geweest met Mark Rutte. "Hij nam echt de tijd voor ons, hij vindt het heel erg interessant," vertelt student Saskia van Wijk. De ideeën die de studenten voorlegden aan de minister-president gingen over het verduurzamen van de landbouw. Bijvoorbeeld een plan om plastic verpakkingen te veranderen zodat het makkelijker gerecycled kan worden. En een andere student had het idee om mest te koelen. Dat zou beter zijn voor het land en de warmte kan worden gebruikt om woningen te verwarmen.

De studente verwacht dat ze misschien in de toekomst nog wel vaker contact zullen hebben met Mark Rutte: "Hij heeft aangeboden dat we naar hem toe kunnen gaan als we ergens tegenaan lopen. Want hij wil ook dat er extra speelruimte moet komen om te experimenten met innovatieve ideeën voor de landbouw."

Inspiratiebedrijf

De hogeschool is van plan om een eigen inspiratiebedrijf op te zetten voor dit soort klimaatvraagstukken, vertelt Van Wijk. "Hopelijk komen deze ideeën daar ook in terug. Als mensen zelf nog ideeën hebben kunnen ze naar onze school komen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel