Politiek verdeeld over toekomst Poldertoren

NOORDOOSTPOLDER • Ma 9 september 2019 | 21:54 • Maandag 9 september 2019 | 21:54

De politiek in Noordoostpolder is verdeeld over de toekomst van de Poldertoren in Emmeloord. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraadsleden meerdere opties voorgelegd. Moet de gemeente Noordoostpolder de onderste zes verdiepingen gaan verhuren? Of onderzoeken of een commerciële partij de toren wil verhuren? Of alles zo laten als het nu is?

Het onderhoud van de Poldertoren kost de gemeente tienduizenden euro's per jaar. Bovendien zijn de bovenste verdiepingen niet te verhuren omdat daar regenwater naar binnen sijpelt. Als de oude watertoren wordt verkocht aan een marktpartij zijn sommige gemeenteraadsleden bang voor verloedering en verpaupering. Na een lange discussie waren de gemeenteraadsleden er nog niet over uit. Daarom wordt er in de komende gemeenteraadsvergadering verder over gesproken. De PvdA noemde het al 'het debat van de eeuw'.

De meeste politici zijn het er wel over eens dat de Poldertoren behouden moet blijven, dat de lift en het carillon gerenoveerd worden en dat de toren toegankelijk moet blijven voor een ieder die Emmeloord van boven wil zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel