Ouders verrast door verhuisplan school De Triangel

LELYSTAD • Di 10 september 2019 | 22:38 • Dinsdag 10 september 2019 | 22:38

Ouders en leerlingen van openbare basisschool De Triangel in Lelystad zijn geschrokken over het verhuisplan van de school. De kinderen moeten vanaf volgend schooljaar intrekken bij openbare basisschool De Tjotter, één wijk verderop.

Het oude pand van De Triangel zou in eerste instantie vervangen worden door nieuwbouw, maar dat gaat niet meer door. De naastgelegen christelijke basisschool De Schakel krijgt overigens wel een nieuw gebouw omdat daar meer leerlingen op zitten.

"Ik vind het moeilijk", zegt één van de ouders bij het schoolplein van De Triangel. "Mijn kind zit in groep zeven. Dat is één van de belangrijkste jaren. En dan is er nu opeens onduidelijkheid over wat gaan we doen". Het nieuws komt als een verrassing; "Ik weet niet beter dan dat beide scholen een nieuw pand zouden krijgen. Ik heb geen idee wat er dan opeens is veranderd waardoor dat niet meer kan doorgaan", zegt de vader van één van de leerlingen. "En tijdelijk in een noodgebouwtje les krijgen is heel iets anders dan permanent bij een andere school intrekken''.

Hoe zijn de ouders op de hoogte gebracht?
Ouders zijn maandag uitgenodigd om diezelfde avond door de directie geïnformeerd te worden over de verhuizing. Meerdere ouders laten weten dat ze niet bij de ouderavond zijn geweest omdat het te kort dag was. "Mijn dochter kwam maandagmiddag thuis met de boodschap dat er een ouderavond zou zijn. Dat is wel heel kort dag. En toen werd het mij niet duidelijk dat er zoiets belangrijks op de agenda stond".

Diverse ouders verbazen zich er over dat de medezeggenschapsraad van De Triangel al voor de zomervakantie op de hoogte was van de veranderde plannen. "Waarom wist ik dat dan niet", vraag een moeder zich af. "Dan had ik in ieder geval even de tijd gehad om dat op me in te laten werken".

Wat zegt de school?
De directie van De Triangel wil zelf niet reageren en verwijst naar Stichting SchOOL. Deze laat schriftelijk weten dat de beslissing een praktische achtergrond heeft. De Triangel is volgens de stichting te klein geworden om aanspraak te maken op een eigen gebouw. En de grotere buurman, basisschool de Schakel, koestert al jaren de wens om haar dependance in schoolgebouw de Tjotter samen te voegen in een eigen schoolgebouw. Dat lukt met de nieuwbouw. De ruimte die daardoor ontstaat bij de Tjotter is precies genoeg voor de leerlingen van de Triangel.

De medezeggenschapsraad organiseert deze maand nog een bijeenkomst voor de ouders over de plannen. De medezeggenschapsraad zal daaruit een niet-bindend advies voorleggen aan het bestuur van De Triangel.

Reactie medezeggenschapsraad
De MR geeft in een reactie aan dat het inderdaad voor de zomervakantie over de gewijzigde plannen is ingelicht. De raad heeft daarna meerdere malen aan de directie gevraagd om de ouders van de leerlingen nog voor het begin van de zomervakantie in te lichten. Dat zou ook gebeuren op 24 juni, maar volgens de MR vond de stichting deze datum uiteindelijk nog te vroeg. Daarom zijn de ouders pas na de zomervakantie ingelicht, aldus de MR.

De medezeggenschapsraad geeft aan nog een inspraakavond te gaan houden met ouders en leerkrachten. Daarna wil de MR een advies uitbrengen richting het bestuur van Stichting SchOOL.

De reactie van de medezeggenschapsraad is op een later moment aan het bericht toegevoegd. Ook is in het bericht verduidelijkt dat de informatieavond op maandagavond vanuit de directie werd gehouden en niet vanuit de MR.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel