Insecten populairder dan kip bij Dubbel Op

ALMERE • Wo 11 september 2019 | 21:33 • Woensdag 11 september 2019 | 21:33

Bij Kip en Ei Restaurant Dubbel Op in Almere worden inmiddels meer insectengerechten verkocht dan kippenpoten. Volgens eigenaresse Irma van der Mee komen vanuit het hele land mensen naar Almere om de bijzondere gerechten te eten.

"In 2012 werd ik geconfronteerd met insecten als voedsel op een bijeenkomst. Ik mocht daar proeven en ik kreeg uiteindelijk wat mee naar huis", legt Irma uit. "Ik ben daar toen mee gaan experimenteren en toen zijn we het in ons restaurant gaan gebruiken in allerlei gerechten."

Die gerechten zijn inmiddels zo populair dat het de meest verkochte producten op de menukaart zijn. "We gebruiken buffalowormen, meelwormen, huiskrekels en sprinkhanen. We maken daar bitterballen van en doen ze op de pannenkoeken en in de pasta, kaasbroodjes en salades."

Volgens Irma is het juist de bedoeling dat je de insecten ziet in het product dat je eet. "Als je het gaat vermalen dan zie je de insecten niet en dan proef je het ook niet. Ik wil het juist laten zien omdat men eraan moet wennen dat een insect prima te eten is, anders heb je dat besef niet."

Dat er zoveel mensen de gerechten komen proeven bij Dubbel Op vindt Irma bijzonder. Het is voor haar dan ook een uitdaging om in de toekomst verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe gerechten met daarin insecten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel