Staatsbosbeheer viert met alle boswachters 120-jarig bestaan

ALMERE • Wo 11 september 2019 | 22:59 • Woensdag 11 september 2019 | 22:59

Alle boswachters van Nederland waren woensdag aanwezig op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Staatsbosbeheer viert dit jaar namelijk het 120-jarig bestaan van de rijksorganisatie. Omdat de organisatie valt onder het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was ook minister Carola Schouten aanwezig in Almere.

"Alle boswachters werken heel verspreid over het land. Het is heel goed om elkaar eens te zien om kennis uit te wisselen en gezellig met elkaar te zijn", vertelt Marcel van Dun van Staatsbosbeheer.

De media waren niet ingelicht over het jubileumfeest en de komst van minister Carola Schouten. Een bewuste keuze volgens Van Dun. "We wilden er geen mediacircus van maken om zo deze dag in alle rust te kunnen vieren."

Jubileumboek
Staatsbosbeheer werd opgericht in 1899 en er werken inmiddels ruim twaalfhonderd mensen. Ter gelegenheid van het jubileum schreef medewerker Marcel van Ool een boek over de geschiedenis van Staatsbosbeheer.

"Staatsbosheer werd in het leven geroepen om economische redenen", vertelt Van Ool. "Er waren toentertijd enorme zandvlaktes in Nederland en duinen die niet gebruikt werden. Er werd daarom bedacht om daar bomen te planten om er geld mee te verdienen. Puur economisch gewin dus."

Volgens Van Ool was het leukste aan het schrijven van het boek de handgeschreven correspondentie uit het archief uit de beginperiode van Staatsbosbeheer. "Je hebt de geschiedenis dan letterlijk in handen."

Het boek 120 jaar Staatsbosbeheer is te koop in de boekwinkel. Ook donderdag viert Staatsbosbeheer het jubileumfeest nog op De Kemphaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel