OM eist 3 jaar cel voor verkrachting

LELYSTAD • Vr 13 september 2019 | 11:27 • Vrijdag 13 september 2019 | 11:27

Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar cel geëist tegen een Poolse man die in een huis in Lelystad een Spaanse vrouw verkracht zou hebben. De verdachte ontkent, volgens hem nam de vrouw het initiatief.

Het mogelijke zedenmisdrijf gebeurde op 7 april tijdens een feest. In het desbetreffende huis woonden de jarige vriend van de verdachte en een paar Spanjaarden. Op het feest was ook het slachtoffer aanwezig. Ze had naar eigen zeggen die dag alleen een joint gehad en bleef de avond nuchter.

Toen ze 's nachts wakker werd, lag er een man bovenop haar en werd ze verkracht, staat in de aangifte. Overstuur rende ze naar boven, naar haar Spaanse vrienden die meteen de politie inschakelden. In de onderbroek van de verdachte is bloed van de vrouw aangetroffen.

'Slaapkamer was gereserveerd'
De verdachte vertelde een heel ander verhaal. Volgens hem was hij te dronken om nog naar huis te rijden en bleef hij daarom in het huis slapen. De slaapkamer die hij binnenging was voor hem gereserveerd, zei hij tegen de rechters. Er lag niemand in bed. Toen hij wakker werd, zat er een vrouw bovenop hem. Ze hadden seks en daarna sliep hij verder.

Het OM vermoedt dat de verdachte drugs in een van de drankjes van de vrouw heeft gegooid. Uit onderzoek bleek dat er ketamine in haar bloed zat. Bewijs dat de verdachte dat gedaan heeft, is er niet. Wel is er meer dan voldoende bewijs voor de verkrachting, vindt het OM.

Baan en gezin kwijt
De advocaat van de verdachte heeft om vrijspraak gevraagd. De man durfde eerst niet met zijn versie van het verhaal te komen, omdat hij bang was dat hij niet geloofd zou worden. Hij zit al 5 maanden in voorlopige hechtenis en is zijn baan kwijt. Ook zou hij niet meer welkom zijn bij zijn gezin.

Het vonnis volgt op 27 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel