Veel archeologische vondsten verwacht in nieuwe Zeeheldenwijk

URK • Zo 15 september 2019 | 14:02 • Zondag 15 september 2019 | 14:02

Het college van burgemeester en wethouders op Urk moet van de provincie nog eens kritisch kijken naar de plannen voor de nieuw te bouwen Zeeheldenwijk, voorheen Schokkerhoek. Omdat in het gebied waarschijnlijk veel historische sporen liggen, kan er niet zomaar gegraven worden. De gemeente stelde een plan van aanpak op, maar de provincie vindt dat plan niet goed genoeg.

Uit een vooronderzoek in het gebied blijkt dat er veel archeologische vondsten verwacht kunnen worden. Daarom heeft de provincie het gebied aangewezen als Provinciaal Archeologisch en aardkundig Kerngebied. Daar moet bij de aanleg van de wijk rekening mee worden gehouden.

Volgens de provincie wordt in het plan van aanpak onder meer onderschat hoeveel vindplaatsen er zijn. Daarnaast wordt er niet duidelijk uitgelegd hoe de bouw rekening houdt met mogelijke vindplaatsen en wat daar uiteindelijk mee wordt gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel