Prins Carlos opent schooljaar Aeres hogeschool

ALMERE • Ma 16 september 2019 | 17:55 • Maandag 16 september 2019 | 17:55

Aeres Hogeschool in Almere heeft het nieuwe hogeschooljaar feestelijk ingeluid. In het pand aan het Stadhuisplein in Almere was Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos de Bourbon de Parme eregast om het nieuwe schooljaar te starten.

Het gaat goed met de Aeres hogeschool in Almere, zegt directeur Wil Bekkering. Want de hogeschool ontvangt jaar op jaar meer eerstejaars studenten. "We verwelkomen dit jaar 240 eerstejaars studenten", zegt Bekkering. "En dat is een groei van zeker 15%''.


De opening van het nieuwe jaar gebeurde door prins Carlos de Bourbon de Parme. De prins zet zich met de stichting Compazz in voor de wereldwijde verduurzaming van economieën. Hij voelt zich nauw verbonden met de doelen van de Aeres Hogeschool: "Ik heb het volste vertrouwen in de opleiding", aldus de prins. "Hier wordt met de voeten in de klei op een no-nonsense manier les gegeven in die vraagstukken waar de toekomstige generaties een antwoord op moeten vinden".

Wereldwijd gaan steeds meer mensen wonen in steden. En dat heeft grote impact op de natuur en de aarde. De Aeres Hogeschool biedt volgens directeur Bekkering diverse opleidingen die kennis leveren om die verstedelijking leefbaar en duurzaam te maken en te houden. "De grootste opleiding is toegepaste biologie voor studenten die interesse hebben in natuur, plant en dier. We bieden de opleiding voeding en gezondheid en we starten dit jaar met de opleiding associate degree duurzame bedrijfskunde".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel