'Bedrijven dumpen bedrijfsafval in buurt'

ALMERE • Ma 16 september 2019 | 23:45 • Maandag 16 september 2019 | 23:45

De Almeerse Belle Prinssen ergert zich groen en geel aan afvaldumpingen in de Eilandenbuurt. Volgens Prinssen dumpen niet alleen buurtbewoners hun afval in haar buurt, maar ook bedrijven.

Prinssen heeft foto's en filmpjes van bestelbusjes die komen aanrijden en bedrijfsafval in of naast de ondergrondse containers gooien. Het beeldmateriaal heeft ze op sociale media geplaatst, in de hoop dat betrokkenen ophouden met deze afvaldumpingen.

Potten verf
"Ik zie hier vaak mensen met bestelbusjes langskomen die bedrijfsafval storten. En dan zie ik er allemaal dingen in verdwijnen die daar niet horen, zoals potten met verf en stenen. Ook worden er pallets naast de containers gegooid", zegt Prinssen.

Strenger optreden
In juli heeft de gemeente Almere besloten strenger op te treden tegen afvaldumpingen. Aanleiding was de stijging van het aantal gevallen naar zo'n 650 per week. De gemeente zou extra gaan handhaven en hogere boetes van 250 euro gaan uitdelen. Prinssen zegt niets van die strengere aanpak te merken. Ze hoopt dat de problematiek meer aandacht krijgt van politici in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel