'Zijn de jeugdhonken wel veilig genoeg?'

URK • Wo 18 september 2019 | 6:56 • Woensdag 18 september 2019 | 6:56

De SGP op Urk wil weten of de jeugdhonken op de bedrijventerreinen van het dorp veiliger moeten worden. Tijdens een commissievergadering dinsdagavond stelde de partij deze vraag naar aanleiding van een ernstig ongeluk afgelopen weekeinde. Toen viel een 18-jarige man van een trap. Hij raakte zwaargewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis.

De SGP heeft het ook over 'eerdere incidenten'. De partij wil daarom ook van het college van B & W weten of de jeugdhonken goed gebouwd zijn. Daarbij moet dan vooral gelet worden op de trappen en de in- en uitgangen. De partij vraagt zich af of de jeugdhonken gedwongen kunnen worden te zorgen voor een veilige omgeving. Als dat zo is, zou een jeugdhonk ook gesloten kunnen worden als het de veiligheid niet op orde heeft.

Wethouder Freek Brouwer gaf aan dat het incident met de man afgelopen weekend een ongeluk was. "Hoe ernstig verdrietig dat ook is." Volgens Brouwer heeft de politie onderzoek gedaan. Verder zegt hij dat de gemeente de vinger aan de pols houdt als het om veiligheid van de jeugdhonken gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel