OM eist tonnen van verdachte growshop

ALMERE • Wo 18 september 2019 | 11:40 • Woensdag 18 september 2019 | 11:40

Het Openbaar Ministerie eist minstens 400.000 euro van een verdachte voor het runnen van een growshop in Almere. In een growshop worden spullen verkocht die gebruikt worden voor het kweken van wiet en paddo's. In totaal worden vier mensen verdacht van betrokkenheid bij de winkel.

In februari 2017 deed het OM samen met de Landmacht een inval bij een loods aan De Steiger in Almere Haven. Daar werd een grote hoeveelheid potgrond en een groeimiddel gevonden. Daarnaast lagen er speciale lampen, koolstoffilters en andere spullen die gebruikt worden in wietkwekerijen.

Het hebben van die spullen op zich is niet strafbaar. Potgrond en groeimiddel kan je tenslotte ook in een tuincentrum kopen. Het OM vermoedt door de hoeveelheid en de combinatie van spullen dat er in Almere Haven een growshop werd gerund. Dat is wel illegaal.

Ook verdachte van oude zaak
Een van de verdachten had in het desbetreffende pand een winkel in motoren. Hij is mogelijk ook de exploitant van de growshop. Het OM denkt dat hij ook nog bij een oudere zaak betrokken is. Tussen 2013 en 2015 zou hij een hennepkwekerij in de Renoirstraat in Almere hebben gehad. Daar zou 400.000 euro winst gemaakt zijn, zo denkt het OM.

Volgens de advocaat van de verdachten dacht het OM iets groots op het spoor te zijn. Vandaar dat ook de Landmacht werd ingezet bij de inval. Volgens hem wordt de zaak door de officier van justitie nodeloos opgeblazen.

Het OM maakte de eis woensdag tijdens de regiezitting bekend. De strafzaak wordt in april 2020 inhoudelijk behandeld. De rechtbank in Lelystad trekt er dan een dag voor uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel