Maatregelen tegen brandstichting in slooppanden

URK • Wo 18 september 2019 | 22:44 • Woensdag 18 september 2019 | 22:44

Slooppanden op Urk die eigendom van de gemeente zijn, worden op korte termijn gesloopt. Voor panden die in de toekomst door nieuwbouw vrij komen, zoals de oude brandweerkazerne, wordt ook direct een plan voor de sloop gemaakt.

Burgemeester en wethouders nemen deze maatregelen, omdat er de afgelopen tijd verschillende slooppanden op Urk zijn afgebrand. Zo ging eind vorig jaar de voormalige havenmeesterswoning in vlammen op, brandde in mei een leegstaande boerderij langs de Domineesweg af en was er twee weken geleden nog brand in een leegstaande woning aan de Oslolaan.

"Dit kan niet straffeloos doorgaan"
Zorgen over de branden bij de ChristenUnie worden gedeeld door wethouder Gerrit Post. "We hebben als college gezegd: dit kan niet straffeloos doorgaan. Er moet onderzoek komen. De buurt is doodsbenauwd, ook bij de Wilhelminaschool-locatie."

Volgens de wethouder heeft Urk tijdens een overleg met politie en openbare ministerie aangegeven dat de opsporing van de brandstichters prioriteit moet hebben.

De gemeente gaat de komende weken ook contact opnemen met eigenaren van particuliere sloopwoningen, om ervoor te zorgen dat die ook minder lang onbewoond blijven staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel