School waarschuwt voor losgedraaide voorwielen

ALMERE • Vr 20 september 2019 | 11:20 • Vrijdag 20 september 2019 | 11:20

Basisschool De Flierefluiter in Almere Haven waarschuwt ouders en verzorgers voor losgedraaide voorwielen van fietsen. In een brief schrijft de school dat er bij de dependance aan de Uithof tijdens schooltijd verschillende keren bevestigingsmoeren van wielen losgedraaid zijn.

Volgens Grada Huis van de Almeerse Scholen Groep (ASG), waar De Flierefluiter onder valt, zijn moeren losgedraaid van twee kinderfietsen en van een fiets van een volwassene. Eén kind is ook daadwerkelijk gevallen.

De voorvallen zijn gebeurd in de periode na de zomervakantie tot nu. De fietsen stonden geparkeerd op het schoolplein. Huis gaat ervan uit dat het hier bij blijft. De ouders reageerden rustig op de brief. "Ze zullen extra opletten", zegt ze. Er zijn geen meldingen van andere scholen binnen de ASG binnengekomen.

De leerkrachten gaan de zaak met de leerlingen bespreken. De school zegt ook de wijkagent op de hoogte te stellen, die maakt vaker een rondje langs de school. Ouders wordt gevraagd om geregeld te controleren of de moeren van kinderfietsen nog vast zitten.

Ook op Urk meldingen
In reactie op het bericht komen bij Omroep Flevoland meer meldingen binnen van het losdraaien van wielen. Rein Bakker, die een fietsenzaak op Urk heeft, zegt het vorige week nog gezien te hebben in het dorp. Hij vraagt zich af waar degenen die dit doen mee bezig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel