Blikjes, plastic en peuken; scholieren ruimen alles op

FLEVOLAND • Vr 20 september 2019 | 16:38 • Vrijdag 20 september 2019 | 16:38

Zo'n 80 leerlingen van De Meergronden uit Almere Haven hebben vrijdagochtend "geplogd". Dat is een combinatie tussen joggen en zwerfafval inzamelen. Dat deden ze in het kader van de World Cleanup Day, die is zaterdag. Een speciale dag om zoveel mogelijk afval in te zamelen.

Rond 11.00 uur maakten vier groepen een rondje onder leiding van Willemijn Huizenga. "We willen leerlingen meegeven dat ze nadenken over afval. Niet alleen dat je het niet weggooit, maar ook hoe je het recyclet en bewustwording hoeveel er rondom ons op de grond ligt."

Ook de leerlingen zijn enthousiast. "Ik vind het goed dat we hier over nadenken" zegt een van de scholieren. Een ander zegt: "Anders had ik Nederlandse les gehad, dan ga ik liever een uurtje afval opruimen".

World Cleanup Day
De actie is in kader van de World Cleanup Day. Een speciale dag waar overal ter wereld mensen afval opruimen om zo aandacht te vragen voor zwerfvuil. De dag vindt dit jaar plaats op 21 september. Op verschillende plekken in Flevoland worden acties gehouden en gaan mensen de straat op om schoon te maken. "Wij zijn op zaterdag dicht, dan is er geen school dus daarom vandaag" zegt rector Simone de Kruijk.

Bekijk hier welke acties er in Flevoland worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel