Aldi en Action verhuizen naar het centrum

EMMELOORD • Ma 23 september 2019 | 7:31 • Maandag 23 september 2019 | 7:31

De Aldi en Action in Emmeloord gaan hoogstwaarschijnlijk verhuizen van de Zuiderkade naar het Kettingplein. Dat is het plan van projectontwikkelaar De Hoge Dennen. De definitieve contracten zijn nog niet getekend. Het wachten is op een akkoord van de gemeente. Die staat positief tegenover het plan en meldt er bijna uit te zijn met de projectontwikkelaar.

Het plan bestaat uit de herontwikkeling van een winkelpand aan het Kettingplein. Het huidige Jumbogebouw wordt grondig verbouwd en voorzien van een nieuwe gevel. Ook de Aldi wordt hier gevestigd. Het pand krijgt een opvallende kapvorm, die is afgeleid van de bekende schokbetonschuren in de Noordoostpolder. Hiermee wordt het DNA van de Noordoostpolder verankerd in het centrum van Emmeloord, zo is de bedoeling.

Aan de Boei, waar vroeger een flat stond, komt een nieuw gebouw met ruimte voor winkels en 30 appartementen. Uitgangspunt van de projectontwikkelaar is om 'een helder en ingetogen gebouw te ontwerpen in de geest van Emmeloord. Sober met veel metselwerk en smalle en hoge ramen'. Het is de bedoeling dat de Action in dit gebouw komt.

Er komt in totaal 7.500 vierkante meter winkelruimte bij. Wat er gaat gebeuren op de Zuiderkade, waar de Action en Aldi nu nog zitten, is niet bekend.

De gemeente en de projectontwikkelaar willen nog geen toelichting geven op de plannen omdat de contracten nog niet zijn getekend. De ruimtelijke procedures om een en ander te realiseren worden al wel in gang gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel