'Vijand van het Volk' op het toneel

ALMERE • Ma 23 september 2019 | 22:51 • Maandag 23 september 2019 | 22:51

"Dit is het beste script waar ik ooit aan heb meegewerkt." Dat zegt acteur Xander van Vledder over het toneelstuk 'Vijand van het Volk' van de Almeerse theatergroep Suburbia. Op zaterdag 5 oktober is de première in het KAF in Almere.

'Vijand van het Volk' gaat over huisarts Thomas Stockman, die ontdekt dat het water in een nieuw kuuroord besmet is met gif. Hij wil dat de gemeente het nieuws wereldkundig maakt. Maar zijn broer Peter, die wethouder is in de gemeente, is hierop tegen. Als de waarheid aan het licht komt, moet het kuuroord sluiten, waardoor de kosten voor de inwoners beginnen te stijgen. De steun aan Stockman begint dan af te brokkelen.

"Vaak zie je dat de klokkenluider wordt verguisd. We zijn in een maatschappij beland waar het alleen draait om financieel gewin" vertelt Van Vledder na afloop van de repetities van 'Vijand van het Volk'. "Wie daar het slachtoffer van wordt, dat maakt dan niet meer uit."

Suburbia speelde het stuk in 2016 al als 'zomervoorstelling' op Stadslandgoed de Kemphaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel