'Verkeersveiligheid niet uit oog verliezen bij digitale reclameborden'

ALMERE • Di 24 september 2019 | 6:45 • Dinsdag 24 september 2019 | 6:45

De vier grootste politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad zien op dit moment geen grote bezwaren tegen het plaatsen van digitale reclameborden. De gemeente wil die borden om de dalende reclame-inkomsten op te krikken.

In gemeenten waar zulke borden al staan, zoals Utrecht en Amsterdam, komt er steeds meer weerstand tegen. GroenLinks Amsterdam wil de digitale reclame-uitingen zelfs verbieden.

GroenLinks Almere wil niet zo ver gaan, maar is ook niet heel enthousiast. Fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden is bang dat met name video op de borden erg afleidend is. Ze ziet ook privacy-bezwaren omdat de borden in de gaten kunnen houden hoe lang mensen kijken. Ze wacht het definitieve voorstel van het college van burgemeester en wethouders af. De gemeenteraad kan er dan over in discussie gaan.

Verkeersveiligheid
Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV vindt dat de gemeente met de tijd mee moet gaan en dat de inkomsten belangrijk zijn. Wel moet er volgens hem goed op de verkeersveiligheid gelet worden.

De VVD en de PvdA sluiten zich aan bij dat laatste punt, de verkeersveiligheid. Jimmy van der Vliet van de VVD vindt het prima als de reclameschermen in bushokjes of in het stadscentrum komen. Schermen langs de dreven vindt de partij een slecht idee. Ook de PvdA vindt plaatsing in het centrum prima, maar ook deze partij wil geen digitale borden langs wegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel