Aangifte na mishandeling tijdens voetbalwedstrijd

URK • Di 24 september 2019 | 12:48 • Dinsdag 24 september 2019 | 12:48

Een 16-jarige speler van voetbalvereniging MSC Meppel heeft aangifte gedaan tegen een jeugdspeler van SV Urk. De teams Jongens Onder 17-1 speelden zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen, die behoorlijk uit de hand liep.

Toen de scheidsrechter niet floot voor een mogelijke overtreding ontstond volgens Arjan Jonkers van MSC Meppel een duw- en trekpartij. Een speler van Urk kwam volgens Jonker van grote afstand aanlopen en sloeg de voetballer van MSC Meppel tegen het hoofd. De jongen heeft volgens de voorzitter een gebarsten lip met drie hechtingen en een hersenschudding. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De spelers waren zo geschrokken dat ze niet meer verder wilden spelen. Daarop staakte de scheidsrechter de wedstrijd. "Dit vinden wij niet thuishoren op het voetbalveld. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en die zijn wij dus heel slecht begonnen", aldus Jonkers. De club hoopt dat SV Urk maatregelen neemt en de betreffende speler op zijn gedrag aanspreekt.

Dick Hellinga van SV Urk noemt het incident een 'storm in een glas water'. Hij vindt dat er sterk overdreven gereageerd wordt. De Urker speler zou een heel rustige jongen zijn die nooit eerder problemen veroorzaakte. "Het gebeurde in de spanning van de wedstrijd. Hij heeft een rode kaart gekregen."

De KNVB onderzoekt de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel