Drie jaar cel geëist voor steekpartij Maerlant

LELYSTAD • Di 24 september 2019 | 14:46 • Dinsdag 24 september 2019 | 14:46

Tegen een 32-jarige man uit Lelystad is drie jaar gevangenisstraf geëist. De man zou een Poolse collega hebben neergestoken aan het Maerlant in Lelystad, na een ruzie tijdens een borrel. Het slachtoffer liep daarbij een geperforeerde long en blijvende zenuwschade op.

Volgens de Lelystedeling werd het slachtoffer na wat drankjes erg vervelend tegen hem. Toen hij naar huis ging, zou hij door zijn collega zijn gevolgd en aangevallen.

Het slachtoffer haalde vervolgens wat uit zijn zak, de verdachte pakte het af en zwaaide er in paniek mee in het rond totdat hij allemaal bloed zag. Het bleek een mes te zijn. Volgens de Lelystedeling wist hij dat niet.

Maar het slachtoffer en meerdere getuigen vertellen een ander verhaal. Volgens hen kregen de twee woorden en besloten ze buiten de boel uit te vechten. De verdachte had volgens hen het mes bij zich en stak het slachtoffer neer om er vervolgens vandoor te gaan.

Toen de politieagenten bij zijn huis kwamen om hem op te pakken, zagen ze hem druk bezig met het inpakken van spullen. Ook dat ontkent de verdachte. Hij ziet zichzelf als slachtoffer dat zich moest verdedigen tegen een agressieve man.

De officier van justitie gelooft dat niet en eiste een gevangenisstraf van drie jaar voor poging tot doodslag. Het slachtoffer wil 15.000 euro schadevergoeding. Dat bedrag lijkt de officier wat aan de hoge kant, maar hij laat dat over aan het oordeel van de Lelystadse rechtbank. Die doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel