Politie zoekt twee daders van plofkraak Lelycentre

LELYSTAD • Wo 2 oktober 2019 | 5:56 • Woensdag 2 oktober 2019 | 5:56

De politie is op zoek naar twee daders van de plofkraak in winkelcentrum 't Lelycentre in Lelystad. Ze zijn mogelijk gevlucht op een scooter.

De plofkraak op een geldautomaat van ABN AMRO heeft voor enorme schade gezorgd. Omwonenden laten Omroep Flevoland weten dat ze even na 4:00 uur twee harde knallen hebben gehoord.

De pui van het gebouw waarin de automaat zit, is zwaar beschadigd geraakt. Ook andere winkels hebben behoorlijke schade opgelopen. Domino's Pizza en een dierenwinkel blijven voorlopig dicht. Bij restaurant Kanaya is een speaker van de muur gevallen en zitten scheuren in het plafond. Toch gaat het restaurant open.

De omgeving is ruim afgezet omdat er volgens de politie sprake is van instortingsgevaar. Een beveiliger houdt mensen op een afstand.

Het is nog onduidelijk of bij de plofkraak geld is buitgemaakt. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse geweest maar vertrok vrij snel weer. Bij Domino's Pizza hangen bewakingscamera's. De beelden zijn afgegeven aan de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel