Hardere aanpak bij wiet in woning

LELYSTAD • Wo 2 oktober 2019 | 21:15 • Woensdag 2 oktober 2019 | 21:15

Panden in Lelystad waarin een wietplantage wordt aangetroffen, worden voortaan direct gesloten. Dat is het gevolg van het herziene Damoclesbeleid, waarin de aanpak van drugscriminaliteit staat beschreven. Eerder werd bij het aantreffen van een plantage in een woning eerst nog gewaarschuwd.

De hardere aanpak komt voort uit het nieuwe ondermijningsbeeld Midden-Nederland waaruit 'blijkt dat het fenomeen drugs de rode draad is in de georganiseerde ondermijnende criminaliteit'. Om deze reden heeft het college van burgemeester en wethouders van Lelystad besloten om prioriteit te geven aan de aanpak van drugscriminaliteit.

Er wordt gesproken van een wietplantage als er meer dan vijf hennepplanten worden aangetroffen. Ook wanneer in een woning een handelsvoorraad softdrugs (meer dan 30 gram) wordt gevonden, wordt niet meer eerst gewaarschuwd maar gaat de gemeente direct over tot sluiting van het pand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel