'Groenonderhoud uitstellen om aan bezuiniging te voldoen'

ALMERE • Do 3 oktober 2019 | 21:59 • Donderdag 3 oktober 2019 | 21:59

Het ophogen van verzakte straten en het onderhoud aan wegen wordt uitgesteld. Dat is het gevolg van de voorgestelde bezuiniging op het groenbeheer in Almere.

Het college van burgemeester en wethouders wil de komende jaren 900.000 euro bezuinigen op het groenonderhoud. 'De consequenties hiervan zullen voelbaar zijn in de stad, maar zien wij in het licht van de genoemde financiële ontwikkelingen als onvermijdelijk”, aldus het stadsbestuur in de begroting voor volgend jaar.

Het stadsbestuur trok vorig jaar nog twee miljoen euro extra uit voor achterstallig onderhoud aan de openbare ruimte. In 2017 en 2018 werd ook al flink bezuinigd op het onderhoud aan groen, bruggen, fietspaden en wegen in de stad.

Waar wordt precies op bezuinigd?
Welke werkzaamheden niet worden uitgevoerd wordt volgend jaar pas duidelijk. Het stadsbestuur wil eerst in gesprek gaan met de inwoners van de stad om erachter te komen wat zij belangrijk vinden. Ook wordt bekeken hoe de gemeente het groot onderhoud van de stad in de toekomst beter kan organiseren.

“Daarnaast investeren we in het beter voorzien, afwegen en coördineren van onze werkzaamheden. Op deze manier zorgen we ervoor dat we de beperkte middelen besteden waar dat het meest nodig is, dat we zo min mogelijk worden verrast door onvoorziene ontwikkelingen en dat we verschillende werkzaamheden slim op elkaar af kunnen stemmen”, aldus het college van burgemeester en wethouders van Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel