Gepensioneerden inzetten om lerarentekort te verminderen

ALMERE • Vr 4 oktober 2019 | 12:05 • Vrijdag 4 oktober 2019 | 12:05

De gemeenteraad van Almere wil dat gepensioneerden worden ingezet om het lerarentekort te verminderen. Voor gepensioneerde docenten die dat willen, moet het mogelijk zijn om één of meerdere dagen per week les te geven op een Almeerse school. De raad roept het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen op daar naar te kijken.

De gemeente Almere heeft wel een actieplan opgesteld om iets te doen aan het lerarentekort maar dat biedt volgens de raad vooral oplossingen voor de lange termijn. Gepensioneerden zouden op korte termijn kunnen inspringen.

Het basis- en voortgezet onderwijs in Almere kampt net als in andere gemeenten met een groot tekort aan leerkrachten. Dit jaar bedraagt dat 46 fulltime arbeidsplaatsen (fte's). Zonder maatregelen loopt het tekort in vijf jaar op tot 96 fte's. Reden voor het tekort is de grote concurrentie tussen scholen in de Randstad. Die proberen leraren te lokken met tal van maatregelen, waaronder premies en woningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel