Twee jaar cel geëist voor verkrachten minderjarige pleegdochter

ALMERE • Vr 4 oktober 2019 | 13:06 • Vrijdag 4 oktober 2019 | 13:06

Een 44-jarige man uit Almere hoorde vrijdag in de rechtbank in Lelystad twee jaar cel tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van het verkrachten van zijn minderjarige pleegdochter.

De man ontkent niet dat hij seks met zijn minderjarige pleegdochter had, maar verklaarde voor de rechters dat dit met wederzijdse instemming gebeurde. De verklaring van het meisje luidt dat het misbruik begon toen zij 13 of 14 jaar oud was. Een keer zou de verdachte haar met een mes bedreigd hebben. Ook zei de man dat hij bij een volgende weigering naaktfoto's van haar op internet te plaatsen.

Het meisje verklaarde eerst dat ze vijf keer is verkracht, later zei ze dat het zelfs vaker dan tien keer gebeurde. De verdachte zegt drie keer seks met het minderjarige meisje te hebben gehad.

Volgens de officier van justitie heeft de pleegdochter gedetailleerde verklaringen afgelegd en is daarmee schuld bewezen. De verdachte legde echter pas tijdens de zitting een verklaring af. Hij had volgens de officier van justitie dus alle tijd om zijn verhaal af te stemmen op het strafdossier.

Advocaat van de verdachte Peter Plasman vindt juist dat niet de aangeefster maar zijn cliënt helder is over wat er is gebeurd. Ook zouden WhatsApp-gesprekken aantonen dat er wel degelijk sprake was van instemming. Hij verzocht de rechtbank dan ook om vrijspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel