Wethouder erkent: behoud Vis à Vis kost veel geld

ALMERE • Za 5 oktober 2019 | 10:37 • Zaterdag 5 oktober 2019 | 10:37

De Almeerse cultuurwethouder Hilde van Garderen (VVD) geeft toe dat er een fors prijskaartje hangt aan het behoud van theatergezelschap Vis à Vis op de huidige plek. Daardoor is minder woningbouw mogelijk in dat deel van Almere Poort, en dat scheelt de gemeente ongeveer 20 miljoen euro aan inkomsten.

Volgens de wethouder is dat de consequentie van de keuze van de gemeenteraad, die er voor de zomer sterk op aandrong de toekomst van Vis à Vis veilig te stellen. Van Garderen zegt dat in de zaterdageditie van het programma Over Flevoland Gesproken.

Gevolgen
De wethouder geeft ook aan dat het college heel lang heeft gesproken over het voorstel, omdat het aanzienlijke gevolgen heeft voor het woningbouwprogramma en voor de inkomsten van de gemeente.

Het besluit laat volgens haar zien dat het college de tijd rijp vindt dat Almere een volgende stap maakt. Daarbij gaat het niet alleen om het bouwen van huizen, maar moet de stad ook een kwaliteitsimpuls krijgen.

De Almeerse gemeenteraad praat binnenkort over het voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel