Gemeente gaat door met wietexperiment

ALMERE • Ma 7 oktober 2019 | 12:17 • Maandag 7 oktober 2019 | 12:17

De gemeente Almere blijft voorlopig bereid om mee te doen aan het landelijke experiment met staatswiet, dat in 2021 begint. Een voorwaarde is wel dat de kosten niet te hoog mogen oplopen.

Almere is door het Rijk uitgekozen om mee te doen aan het experiment met gereguleerde wietteelt. Coffeeshops mogen nu wel wiet verkopen, maar het is verboden om wietplanten te kweken. Daardoor zijn de verkopers aangewezen op illegale bronnen. Het kabinet wil bij wijze van proef in een aantal gemeenten de kweek legaliseren.

Overleg over de kosten
De gemeenteraad besloot dus door te gaan met het project maar wil wel dat burgemeester Franc Weerwind gaat praten met het Rijk over de kosten van het experiment. Volgens de burgemeester is de stad in vier jaar tijd ongeveer één miljoen euro kwijt aan de proef. De raad wil weten wat het Rijk van dat bedrag voor zijn rekening neemt.

Almere mag alleen meedoen aan de pilot als alle coffeeshops meedoen. Van de drie Almeerse verkooppunten wil één niet meedoen. De burgemeester zal die coffeeshop moeten sluiten als de stad meedoet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel