24 ontwerpen voor kunstwerk onder Marknesserbrug

EMMELOORD • Di 8 oktober 2019 | 23:16 • Dinsdag 8 oktober 2019 | 23:16

Bij de gemeente Noordoostpolder zijn 24 ontwerpen binnengekomen voor een kunstwerk dat onder de nieuwe Marknesserbrug bij Emmeloord moet komen.

De gemeente schreef in augustus een prijsvraag hiervoor uit. Die is gewonnen door Rob Bredewout. De Emmeloorder werkt bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. "Creatief zijn is onderdeel van mijn vak. Ik ontwerp en bedenk wel vaker iets. En ik had wel een idee voor iets dat mooi onder de brug zou passen".

Hoe zijn kunstwerk eruit moet gaan zien, blijft nog even geheim. Het zal volgend voorjaar, bij de opening van het nieuwe vaarseizoen pas worden onthuld.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bredewout met een winnend idee komt. Zo bedacht hij twaalf jaar geleden ook al de naam voor recreatiegebied de Wellerwaard in Noordoostpolder. Verder schreef hij al eens een lied over de polder en maakte daarbij ook een videoclip.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel