Nog geen besluit over proef eerste uur gratis parkeren

LELYSTAD • Wo 9 oktober 2019 | 1:01 • Woensdag 9 oktober 2019 | 1:01

De gemeenteraad in Lelystad heeft dinsdagavond geen besluit genomen over de proef met het eerste uur gratis parkeren in de stad. De partijen vinden dat meer tijd nodig is om tot een oordeel te komen over dit onderwerp.

Een eerder plan voor gratis parkeren sneuvelde in de raad, omdat de gemeente door dit plan één miljoen euro zou mislopen. Gerard van der Meulen, voorzitter van de ondernemersvereniging Hart van Lelystad, stelt nu dat de ondernemers garant staan. "De ondernemers betalen over drie jaar 7,5 ton, de vastgoedondernemers over drie jaar 2,5 ton. De gemeente zou nog 2 ton moeten bijdragen. Ik weet dat de gemeente fors moet bezuinigen, maar dit moet toch kunnen", zegt Van der Meulen. De gemeente voegt er aan toe dat parkeerders nog eens 1,8 miljoen euro moeten bijpassen om de kosten te dekken.

Gelijke tarieven
Een ander plan dat voorligt is het gelijktrekken van de parkeertarieven in het Stadshart. Een uur parkeren gaat dan 1 euro 60 kosten.

De raad neemt op dinsdag 3 december een besluit. "We zitten niet echt op uitstel te wachten. Voor de gemeente is dit een interessante deal en voor de ondernemers van noodzakelijk belang", aldus Van der Meulen. Hij hoopt dat de gemeenteraad alsnog kiest voor het eerste uur gratis parkeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel