Burgemeester wil meer handhavers

DRONTEN • Do 10 oktober 2019 | 23:20 • Donderdag 10 oktober 2019 | 23:20

Burgemeester Jean Paul Gebben vindt dat de gemeente Dronten véél te weinig handhavers heeft voor de openbare ruimte: "Als je met twee mensen in één autootje 340 vierkante kilometer moet bestrijden, dan blijft er een heleboel liggen."

De burgemeester deed zijn uitspraak in antwoord op een vraag van Jan Ammerlaan van Leefbaar Dronten. Die herhaalde wat hij kort na de installatie van de heer Gebben had gevraagd: "Moet er in Dronten niet meer handhaving zijn als het gaat om parkeeroverlast, studentenoverlast, hangjongeren en drugsproblematiek?"

Bizar weinig
Volgens de burgemeester is twee handhavers voor de hele gemeente 'bizar weinig'. Hij komt zeer binnenkort met een voorstel, onderbouwd met cijfers: "Want we zakken nu zwaar door de ondergrens, daar ben ik van overtuigd."

Jan Ammerlaan was tevreden met dat antwoord. Paul Vermast van GroenLinks zei zelfs vrolijk te worden van de reactie van de burgemeester: "Want meer handhavers is al jaren een wens van GroenLinks. We kijken uit naar uw voorstellen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel