Gemeenteraad: Vis à Vis mag blijven in Poort

ALMERE • Vr 11 oktober 2019 | 6:01 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 6:01

De gemeenteraad van Almere wil dat theatergezelschap Vis à Vis voor altijd in Almere Poort blijft. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie op de politieke markt. De politieke partijen zien ook de nodige problemen die door het college van burgemeester en wethouders opgelost moeten worden.

Door het besluit kunnen 360 woningen die op de plek van Vis à Vis gepland waren, niet worden gebouwd. Volgens het college van B & W loopt de gemeente daardoor zo'n 20 miljoen euro aan grondverkopen mis.

Leefbaar Almere en de PVV bestrijden de bewering van het college. De 20 miljoen kan nog verdiend worden als de woningen op een andere plek in de stad worden gebouwd.

De VVD gaat nog een stapje verder door het college te verplichten hoe dan ook die 360 woningen elders in Almere te bouwen. De liberalen komen binnenkort met een motie daarover.

Ook de Partij voor de Dieren is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is voor Vis à Vis. De inpassing van de theatergroep op de huidige plaats gaat wel 1,8 miljoen euro kosten. Volgens de partij is dat bedrag zo hoog dat Vis à Vis het niet alléén kan betalen. Hij pleit ervoor dat de gemeente ook een bijdrage levert. De gemeente kan volgens hem gebruik maken van gelden uit Fonds Verstedelijking Almere.

Door gebrek aan tijd is besloten om de discussie volgende week voort te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel