Aantal jongeren bij Halt sinds 2016 gehalveerd

DRONTEN • Za 12 oktober 2019 | 19:52 • Zaterdag 12 oktober 2019 | 19:52

Het aantal jongeren in Dronten dat wordt doorverwezen naar Halt is sinds 2016 bijna gehalveerd. Dat zei Suzanne Stoop van de PvdA tijdens de afgelopen raadsvergadering. Ze wilde van het college weten hoe dat komt.

Drie jaar geleden werden er nog 244 jongeren doorgestuurd naar de instelling. Vorig jaar waren het er 125. Een directe verklaring had burgemeester Jean Paul Gebben daar niet voor. Wel prijst hij de inzet van de jongerenwerkers van De Meerpaal. Die zitten er volgens hem heel dicht op. Dat zou volgens Gebben een reden van de lagere cijfers kunnen zijn.

Heel tevreden
"Natuurlijk, elke kapotte ruit en elke vernieling is er één te veel", zei Gebben daarop. Toch is hij heel tevreden over de 'heel erg lage' cijfers en zegt dat de gemeente daar heel erg zuinig op moet zijn.

Halt richt zich op het voorkomen, bestrijden en straffen van jeugdcriminaliteit. Jongeren met een Halt-straf krijgen geen strafblad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel