Jongerenontmoetingsplek URBN Village opent deuren

LELYSTAD • Ma 14 oktober 2019 | 6:44 • Maandag 14 oktober 2019 | 6:44

URBN Village opent woensdag de deuren in het Lelystadse Stadshart. Het moet een ontmoetingsplek worden waar van alles te doen is voor jongeren van 14 tot 24 jaar.

In de grote open ruimte staat in het midden een podium voor evenementen. Daar omheen zijn ruimtes gecreëerd voor fashion, gamen, ondernemen, muziek maken en chillen.

Niets te doen
Het plan voor een ontmoetingsplek kwam van de grond nadat jongeren bij de politiek aan de bel trokken, omdat er in Lelystad wat hen betreft niet genoeg te doen is. Nu kunnen ze terecht bij URBN Village. De initiatiefnemer denkt dat over een maand de tent vol zit.

Ander onderkomen
Voor de opstartfase, de huur en inrichting van het pand krijgt URBN Village 15.000 euro van de gemeente. Dat is voor het eerste jaar. Daarna moet de stichting zichzelf bedruipen en moet ze ook op zoek naar een ander onderkomen. Om financieel onafhankelijk te worden wil URBN Village samen gaan werken met andere organisaties zoals, de FlevoMeer bibliotheek, Welzijn Lelystad, de Kubus en de Lelystadse scholen. Daarnaast vragen ze 10 euro per maand aan lidmaatschapsgeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel