Tijdelijke woonruimte in kantoorpand Televisieweg

ALMERE • Ma 14 oktober 2019 | 11:55 • Maandag 14 oktober 2019 | 11:55

Het leegstaande kantoorpand Flevopoort aan de Televisieweg in Almere wordt waarschijnlijk verbouwd tot pension. In het gebouw op bedrijventerrein Gooisekant moeten 81 zelfstandige woonruimten komen. Het pand biedt dan ruimte aan 125 personen die in acute woningnood verkeren. Zij kunnen daar maximaal een half jaar verblijven.

Het gaat dan bijvoorbeeld om internationale werknemers die voor een korte periode bij een bedrijf in Almere aan het werk gaan. Maar ook Almeerders die na een relatiebreuk op straat komen te staan of om andere redenen tijdelijk geen woonruimte hebben. Voor hen is deze zogenaamde "short stay voorziening" bedoeld.

In het plan voor het pand aan de Televisieweg staat onder meer dat het van buiten niet uit de toon mag vallen bij de kantooromgeving. Zo krijgt het een binnentuin met recreatieruimte zodat het "buitenleven" binnen het gebouw blijft. Ook komt er een collectieve ruimte met was- en droogapparatuur, zodat er geen wasgoed uit de ramen wordt gehangen. Verder komt er extra parkeergelegenheid voor het gebouw en wordt een fietspad aangelegd dat aansluit op het bestaande fietspad onder de Havendreef. Het pand krijgt een huismeester die toeziet op handhaving van de huisregels.

Brief aan omwonenden
Omwonenden zijn via een brief van het plan op de hoogte gesteld. Zodra de overeenkomst met de gemeente en eigenaar is ondertekend, wordt er een vergunning aangevraagd. Dan kunnen omwonenden eventueel bezwaar maken tegen het plan.

Wegens het grote aantal leegstaande kantoorpanden in Almere biedt de gemeente eigenaren van deze panden de mogelijkheid het gebouw te transformeren naar een short stay faciliteit. De eigenaar kan daarvoor een verzoek indienen bij de gemeente. Die bepaalt vervolgens of van het bestemmingsplan kan worden afgeweken. Dit gebeurde eerder ook al met de Martineztoren naast station Almere Centrum. Daar zijn in de leegstaande kantoorruimten boven het hotel en restaurant ook enkele short stay voorzieningen ingericht. Het gaat nu nog om uitzonderingen, maar de gemeente onderzoekt of er een vast beleid voor de short stay moet worden ontwikkeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel