Koninklijke onderscheiding voor initiatiefnemers Kinderkliniek

ALMERE • Wo 16 oktober 2019 | 15:42 • Woensdag 16 oktober 2019 | 15:42

Twee artsen van de Kinderkliniek in Almere hebben woensdag een lintje gekregen. Norbert van den Berg en Tim Vreede namen tien jaar geleden het initiatief voor de nieuwe polikliniek die speciaal op kinderen en hun ouders is gericht.

Doel was om zieke kinderen tot 18 jaar zo veel mogelijk een normaal leven te laten leiden en het aantal dagen dat een kind in het ziekenhuis verblijft terug te dringen. De artsen slaagden daar de afgelopen jaren ook werkelijk in. In zijn toespraak bij de uitreiking van de lintjes benadrukte burgemeester Franc Weerwind dat sinds de start van De Kinderkliniek het aantal opnames met 30 tot 40 procent is gedaald.

Volgens de burgemeester heeft de Kinderkliniek inmiddels een belangrijke maatschappelijk functie. Zo zijn de artsen betrokken bij het project ‘Aanpak Gezond Gewicht Almere. Ook hebben stichting Humanitas en het Autisme Informatie Centrum een plekje in De Kinderkliniek. Verder heeft De Kinderkliniek een ontwikkelingsproject in Sri Lanka, waar artsen in hun vrije tijd kennis delen, materialen uitdelen en kinderen behandelen.

De kinderartsen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje - Nassau. Tegelijk met de uitreiking werd woensdag ook het tienjarig bestaan van de Kinderkliniek gevierd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel