Motie voor steun om thuis wiet te kweken

DRONTEN • Do 17 oktober 2019 | 15:20 • Donderdag 17 oktober 2019 | 15:20

De SP Dronten wil dat het college van de stad een brief stuurt naar de Tweede Kamer over het wietgebruik. De SP vindt dat er meer onderscheid moet komen tussen de regelgeving voor medicinaal en recreatief wietgebruik. De partij dient daarvoor donderdagavond een motie in.

De SP wil dat er gehoor gegeven wordt aan een verzoek van gemeente Zwartewaterland. Daar is een wat ouder echtpaar door de politie opgepakt omdat ze wietplantjes in de tuin hadden staan. Dat was voor medicinaal gebruik, maar dat maakt nu voor de wet niks uit.

Als medicijn thuis kweken
Zwartewaterland verstuurde daarop een brief naar andere gemeenteraden. Ze willen dat er meer onderscheid gemaakt wordt tussen de soorten gebruik, en dat er makkelijker omgegaan wordt met mensen die wiet als medicijn thuis kweken. Ze hopen dat andere gemeenten ook contact opnemen met de Tweede Kamer om te vragen om andere regelgeving.

Brief naar de Kamer
Als de motie van de SP erdoor komt, gaat er een brief van het college van Dronten naar Den Haag. Daarin zullen de Kamer en de minister gevraagd worden een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten van wietgebruik. En vooral ook om het medicinale gebruik uit de criminaliteit te halen. Zodat er in Dronten niet een soortgelijke situatie als in Zwartewaterland voorkomt, vertelt fractievoorzitter Peter Duvekot. "We hebben gelukkig dit soort excessen nog niet gehad maar het is gewoon een afspiegeling van de samenleving. Dus we kunnen dit soort dingen ook in Dronten krijgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel