Voortgezet Vrijeschool Onderwijs komt er toch niet

ALMERE • Za 19 oktober 2019 | 20:51 • Zaterdag 19 oktober 2019 | 20:51

Het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Almere komt er voorlopig niet. Het Baken en de Almeerse Scholen Groep (ASG) wilden samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. De lessen zouden dit schooljaar al moeten beginnen. Omdat ASG openbaar onderwijs aanbiedt, mag het bestuur volgens de eigen statuten niet samenwerken met bijzonder onderwijs. Het Baken mag dat wel, maar daarvoor moeten ze hun statuten wijzigen en daar zitten meerdere haken en ogen aan. Dat zegt een van de initiatiefnemers van het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs.

De vrije school valt onder bijzonder onderwijs, omdat wordt lesgegeven vanuit een bepaalde visie op onderwijs. De Vrijschool wil dat ieder kind zijn of haar talenten ontdekt en ontwikkelt. De initiatiefnemer noemt het 'worden wie je in wezen bent'.

In 2016 begonnen ouders met een actie om de vrije middelbare school naar Almere te krijgen. Vanwege het tekort aan leerlingen werkte de vrije school toen samen met de Almeerse Scholengroep (ASG) en Het Baken.

''Het is ontzettend teleurstellend voor ons dat het voorlopig niet doorgaat'', zegt Daan Schieman namens het ouderinitiatief. ''De bedoeling is nog steeds om het te realiseren. We gaan ons heel erg inzetten om in september 2021 te beginnen met het vrije middelbare onderwijs.'' Het ouderinitiatief gaat hierover in gesprek met het ministerie en de besturen. Volgens Schieman wordt de wens voor Voortgezet Vrijeschool Onderwijs nog door alle betrokken partijen onderschreven.

Voorlopig moeten de leerlingen na het basisonderwijs nog uitwijken naar de vrije middelbare school in Amsterdam.

Omroep Flevoland op 25 oktober dit bericht aangepast nadat bleek dat er enkele onjuistheden inzaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel