Drankrijder betrapt met bestelbus vol mensen

LELYSTAD • Zo 20 oktober 2019 | 10:41 • Zondag 20 oktober 2019 | 10:41

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man betrapt die onder invloed van drank en drugs een bestelbusje bestuurde. De man viel op toen hij op de Larserdreef in Lelystad stilstond bij een groen verkeerslicht.

Hij stapte uit en schrok zichtbaar toen hij de politiewagen zag. Hij stapte weer achter het stuur en reed slingerend met 30 kilometer per uur de snelweg A6 op. De politie volgde het busje, en constateerde dat de man 70 kilometer per uur bleef rijden. Bij de parkeerplaats Aalscholver werd de man met wat moeite aan de kant gezet.

Verstopt in de laadruimte
De bestuurder weigerde zijn rijbewijs te laten zien. Uiteindelijk bleek het te gaan om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Naast hem in de cabine zaten twee kinderen van 14 en 15 jaar oud. De agenten vonden in de laadruimte van het busje nog eens drie mensen, die zich hadden verstopt onder een afdekzeil. Het bleek te gaan om een 49-jarige man, een 33-jarige vrouw en een kind van 13.

Drank en drugs
Volgens de politie hadden alle volwassenen in ieder geval flink gedronken. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder flink had gedronken en hij testte positief op het gebruik van amfetamine en cocaïne. Hij werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau in Lelystad. Daar weigerde hij alle medewerking aan een bloedproef. Dat leverde hem een proces-verbaal op. Ook kreeg de man bekeuringen voor het vervoer van de passagiers in de laadbak en voor het niet tonen van zijn rijbewijs.
De twee volwassenen in de laadbak hebben een bekeuring gehad omdat ze geen autogordel droegen. Ook heeft de politie Veilig Thuis ingeschakeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel