Twee jaar cel en tbs voor gewapende overvallen op supermarkten

LELYSTAD • Di 22 oktober 2019 | 13:54 • Dinsdag 22 oktober 2019 | 13:54

Een man uit Lelystad moet twee jaar de gevangenis in voor twee gewapende overvallen op supermarkten in Gelderland. Ook is hij door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

De twee overvallen werden in februari gepleegd. In Apeldoorn gaat het om de overval op een DekaMarkt. Daarbij droeg de Lelystedeling een masker en bedreigde hij winkelpersoneel met een nepwapen.

In Zutphen werd een Coop overvallen. Ook daar werd met een nepwapen gedreigd. De dader sloeg een klant die probeerde in te grijpen met het nepwapen op zijn hoofd, waarna hij zonder buit de supermarkt uitvluchtte.

De officier van justitie eiste twee weken geleden alleen tbs en geen celstraf. Toch krijgt de Lelystedeling twee jaar cel opgelegd. Volgens de rechtbank maakten de overvallen veel indruk op het personeel.

Het winkelpersoneel heeft last van slaapproblemen en gevoelens van onveiligheid. De rechtbank kent deze medewerkers schadevergoedingen toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel