Eenmansfractie Buyatui sluit zich aan bij NIDA

ALMERE • Ma 28 oktober 2019 | 7:01 • Maandag 28 oktober 2019 | 7:01

Raadslid Hassan Buyatui, die op dit moment een eenmansfractie vormt in de Almeerse gemeenteraad, sluit zich aan bij NIDA. Deze op de Islam gebaseerde politieke partij start daarmee ook een afdeling in Almere. NIDA is al actief in de gemeenteraden van Rotterdam en Den Haag.

Of de naam 'Fractie Buyatui' al meteen verandert in NIDA is nog niet zeker. Buyatui zegt daar nog niet over gesproken te hebben met mensen op het stadhuis die daar toestemming voor moeten geven. "Ik zal vanaf nu handelen in de geest van het gedachtegoed van NIDA", zegt Buyatui. Welke naam daar aan hangt is voor hem van ondergeschikt belang. Hij omschrijft NIDA als een "emancipatiebeweging die is geïnspireerd door de waarden en normen van de Islam."

Buyatui maakte tot maart van dit jaar onderdeel uit van de PvdA-fractie. Hij stapte daar uit omdat er volgens hem een 'onoverbrugbaar verschil van mening over normen en waarden' was ontstaan. Dat begon voor Buyatui al toen de partij in 2018 de in moeilijkheden geraakte wethouder Tjeerd Herrema naar zijn mening onvoldoende steunde.

Na het vertrek uit de PvdA-fractie zijn er momenten geweest waarop Buyatui overwoog te stoppen in de politiek. "Per direct of na het afmaken van deze raadsperiode." Na gesprekken met mensen in de stad kwam hij op andere gedachten en kwam hij uiteindelijk bij NIDA uit. Buyatui is vanaf nu voorzitter van de Almeerse afdeling van NIDA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel