Politie jaagt op oordopjesrovers

ALMERE • Ma 28 oktober 2019 | 12:55 • Maandag 28 oktober 2019 | 12:55

De politie is in Almere op zoek naar een groepje overvallers die het hebben voorzien op draadloze oordopjes. De straatrovers hebben op één dag zeker drie keer toegeslagen. Eén van de overvallen was bij voetbalclub FC Almere, die daarna de leden waarschuwde niet meer alleen te komen of te vertrekken.

De eerste beroving was vorige week donderdag kort voor 18:00 uur. Het 23-jarige slachtoffer werd aan de Bivak in Almere-Haven aangesproken door een jongen van ongeveer 18 jaar. "Ik wil die AirPods die je in je oren hebt", zei de dader. Het slachtoffer wist rennend aan de overvaller te ontkomen.

Kort daarna werd een 17-jarige jongen bij de Markenlaan/Zuidmark door twee overvallers bedreigd met een mes. Hij moest zijn draadloze oordopjes afgeven. Daarna kreeg de politie een melding dat bij de bushalte Seizoenenbuurt Zuid een 19-jarige jongen was beroofd door vier mannen. Ook hier werd gedreigd met een mes, en de overvallers zeiden dat ze ook een vuurwapen hebben. Het slachtoffer moest naast zijn oordopjes ook zijn handschoenen afstaan.

Vermoedelijk dezelfde daders
In alle gevallen zeggen de slachtoffers dat één dader een zwarte Nike jas en een zwarte trainingsbroek van Adidas droeg. Een tweede verdachte is betrokken bij twee van de drie berovingen. Het gaat om een jongen van rond de 15 jaar. Hij droeg een blauw spijkerbroek en een zwarte jas van het merk The North Face.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel