Scheuren in gevels appartementen door constructiefout

ALMERE • Do 31 oktober 2019 | 18:47 • Donderdag 31 oktober 2019 | 18:47

Wooncorporatie Ymere heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar scheuren in de gevels van appartementen in de Nat King Colestraat en Wessel Ilckenstraat in almere. Daaruit is gebleken dat de scheuren zijn veroorzaakt door een constructiefout in de plafonds van de portieken. Binnenkort wordt gestart met de herstelwerkzaamheden. Eerder al liet Ymere weten dat de appartementen niet onveilig zijn.

De fout zit in de bovenbewapening van de plafonds. Die is te licht voor de constructie van het gebouw. Om dat te corrigeren, worden stalen balken in de plafonds geplaatst. Voor een deel van de portieken is inmiddels berekend hoeveel balken er precies nodig zijn. Ook is er al goedkeuring van de gemeente om de balken te plaatsen. Die goedkeuring was nodig, omdat door het plaatsen van de balken het gevelaanzicht van de appartementen verandert.

Wanneer de herstelwerkzaamheden beginnen, is nog niet bekend. De balken moeten eerst op maat worden gemaakt. Hoe lang dat gaat duren, weet Ymere niet. Voorlopig zijn de portieken verstevigd met zogeheten stempels, stalen palen die de plafonds extra ondersteuning bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel