Nida gaat voor zeker drie zetels in 2022

ALMERE • Za 2 november 2019 | 14:10 • Zaterdag 2 november 2019 | 14:10

Het Almeerse raadslid Hassan Buyatui denkt met zijn nieuwe partij Nida bij de verkiezingen in 2022 drie zetels te gaan halen, "en zelfs vijf sluit ik niet uit". In het tv-programma Over Flevoland Gesproken stelt Buyatui dat de oprichting van een Almeerse afdeling van Nida veel enthousiaste reacties losmaakt. In enkele dagen tijd hebben zich zeventien nieuwe leden aangemeld.

Als politiek leider van Nida in Almere kondigt hij de presentatie aan van een manifest, over twee weken, met thema's waar Nida mee aan de slag wil. Buyatui vindt onder meer dat er een Deltaplan moet komen om het lerarentekort in de stad aan te pakken.

Critici vanuit PVV-hoek die de komst van Nida zien als een teken van "de islamisering van Almere", houdt hij voor dat ze moeten ophouden met angst zaaien en een politiek van wantrouwen. "Er wordt een probleem gecreëerd dat er niet is", aldus Buyatui.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel