Nieuwe schommel voor speeltuin na diefstal

ALMERE • Di 5 november 2019 | 21:33 • Dinsdag 5 november 2019 | 21:33

Spelende kinderen kunnen voor het eind van dit jaar weer genieten van een gloednieuwe schommel bij natuurspeeltuin De Plek in Almere Haven. Die krijgen ze van de gemeente. Dat laat Loraine Weber weten aan Omroep Flevoland. Haar kinderen deden eind oktober nog een oproep om de gestolen schommel terug te krijgen.

Verschillende bezoekers en omwonenden van de speeltuin hebben na de diefstal al geld gedoneerd. "We hebben onverwacht telefoon gekregen van wethouder Hilde van Garderen en zij zei: "We gaan dat bedrag aanvullen tot 900 euro en dan krijgen jullie van ons die schommel".

De precieze datum van plaatsen is nog niet bekend.

Kinderen willen niet meer naar bed
De kinderen van Loraine zijn heel blij. Ze baalden enorm van de diefstal van de schommel. "Ze willen niet meer naar bed en het liefst nu al op de schommel", aldus Weber.

Glijbaan nu ook geplaatst
Daarnaast hadden kinderen via een sponsorloop 430 euro opgehaald voor een glijbaan. Die durfden de vrijwilligers na de diefstal van de schommel eerst niet meer te plaatsen. "We hebben 'm toch neergezet vorige week", zegt Weber. Wel is de glijbaan zodanig verankerd dat die niet makkelijk meegenomen kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel