Ouders laten scooters van hun kinderen controleren

URK • Wo 6 november 2019 | 0:05 • Woensdag 6 november 2019 | 0:05

'Hoe hard gaat de scooter van mijn kind nou echt?' Die vraag kon dinsdagavond beantwoord worden bij het politiebureau van Urk. Daar werd een vrijwillige rollerbankcontrole gehouden. Hierbij konden ouders de scooter van hun kind laten controleren, zonder dat er consequenties aan verbonden waren. Mocht een voertuig te hard gaan, wordt wel geadviseerd het opvoeren terug te draaien en het opnieuw te laten checken.

De politie was bewust op zoek naar ouders. "Veel ouders hebben geen idee dat de scooter of brommer van hun kind opgevoerd is", legt agent Marcel Spielhagen uit. Van de vijf voertuigen die gecontroleerd werden, was er geen één die te hard kon. Het gaat de politie niet om de aantallen, maar het doel was dan ook vooral informeren en bewustwording.

Maandagavond was de vrijwillige rollerbankcheck er ook al, maar toen kwam vooral de jeugd er op af. "Dat werd een wedstrijdje welke scooter het hardste kon. Dat is natuurlijk niet de bedoeling", vertelt Spielhagen. Daarom werden dinsdagavond alleen ouders of serieuze volwassenen toegelaten. Eén jongere werd weggestuurd.

De rollerbankmeting is onderdeel van de campagne 'Brom effe normaal'. Met die campagne werkt de politie samen met onder meer de stichting Caritas voor jeugd en jongerenwerk, de gemeente, assurantiekantoren en de Urker afdeling van Veilig Verkeer Nederland. "Het aantal ongevallen is gestegen de afgelopen jaren. In 2015 waren er vier ongelukken en alleen het eerste half jaar van dit jaar zijn dat er al zestien. Er moet meer bewustwording komen", vertelt Spielhagen. Hoe het precies kan dat er meer ongelukken gebeuren, weet de politieagent niet.

Woensdagavond kunnen ouders ook nog langs het politiebureau om te kijken hoe hard de scooter van hun kind kan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel