Man voelt zich erbij gelapt over vermeende wiethandel

LELYSTAD • Wo 6 november 2019 | 14:42 • Woensdag 6 november 2019 | 14:42

Een inwoner van Lelystad heeft volgens het openbaar ministerie drie jaar in softdrugs gehandeld. Ook zou de 54-jarige man bijstandsfraude hebben gepleegd en had hij een stroomstootwapen in huis. Vanwege deze feiten is tegen de man 49 dagen cel, drie maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf geëist. De geëiste celstraf heeft de man al in voorarrest uitgezeten.

De zaak tegen de Lelystedeling is gaan rollen nadat er meldingen waren binnengekomen dat hij een wietlijn zou exploiteren. Ook kwam er informatie over de man binnen vanuit het Team Criminele Inlichtingen van de politie.

Bij een inval in de woning op 21 maart dit jaar werd in een melkbus in het schuurtje ruim 1,5 kilo hennep gevonden en nog eens een voorraadje van een kleine 30 gram in de keuken. Justitie gaat ervan uit dat de verdachte drie jaar gehandeld heeft.

De Lelystedeling wordt ook beschuldigd van bijstandsfraude, omdat hij giften van zijn schoonvader heeft verzwegen, evenals de aankoop van een auto. Ook had hij een stroomstootwapen in huis.

De verdachte ontkent dat hij de laatste jaren gedeald heeft. Hij denkt dat mensen, onder wie een buurman, hem het leven zuur willen maken door hem erbij te lappen. De voorraad in de schuur was bedoeld voor een niet nader genoemde koffieshop in Amsterdam, zo zegt hij. Daarvoor verpakte hij wel eens drugs in kleine zakjes. Overigens had hij de verdiensten daarvan evenmin opgegeven bij de sociale dienst. Een jaar of 20, 25 geleden heeft hij naar eigen zeggen wel eens in wiet gehandeld, maar niet de laatste jaren. De rechtbankvoorzitter wees er vervolgens op dat de politie heeft gehoord dat de drugshandel door de man na de inval weer zou zijn doorgegaan.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel