Veel interesse voor wonen in oude kerk en school

LUTTELGEEST • Do 7 november 2019 | 0:01 • Donderdag 7 november 2019 | 0:01

Een woning van zes verdiepingen in de toren van de voormalige katholieke kerk in Luttelgeest. Het is één van de mogelijkheden die woensdagavond werd gepresenteerd tijdens een inloopavond over nieuwe woningbouw in het dorp. Zo'n 50 belangstellenden kwamen daarop af.

In het kerkgebouw aan de Kerkstraat worden in totaal zes woningen gerealiseerd. Op het grasveld naast de kerk komen twee vrije kavels beschikbaar en de school daarnaast maakt plaats voor twee rijtjes met huizen. Ook komt er nog een extra stuk landbouwgrond beschikbaar voor nieuwe kavels, verderop in het dorp.

De gemeente Noordoostpolder en Mateboer Projectontwikkeling tekenden woensdagavond de koopovereenkomst voor de grond. Tijdens de avond werden voorlopige schetsen getoond van de plannen. Geïnteresseerden werd gevraagd mee te denken over de definitieve ontwerpen. Die zullen in april of mei volgend jaar beschikbaar zijn. De bedoeling is in het najaar van 2020 te beginnen met bouwen in de kerk. De school wordt begin 2021 aangepakt. De prijzen voor de woningen moeten nog bekend worden.

'Torenkamer'
In de zes verdiepingen tellende woning in de kerktoren staat de woonkamer bovenin gepland. De bewoner krijgt daarmee een weids uitzicht over het dorp. De overige vijf appartementen in de kerk bestaan uit vier verdiepingen.

Het schoolgebouw in dezelfde Kerkstraat zal verdwijnen en daar zullen twee rijtjes met vier en vijf woningen komen. In de schetsen keert de oude vorm van het schoolgebouw wel terug. Op het tussengelegen grasveld is plaats voor twee vrijstaande huizen. Kopers kunnen zelf kiezen hoe die eruit komen te zien.

Er worden expres veel verschillende typen woningen aangeboden, voor een brede doelgroep. Zo kunnen starters, gezinnen of ouderen kiezen voor een bepaalde woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel